Context begeleiding autonoom wonen

Hadron heeft een erkenning om 6 jongens te begeleiden in de module contextbegeleiding in functie van autonoom wonen. Vaak is dit het sluitstuk van een werking met adolescenten die (al dan niet noodgedwongen) voor een zelfstandig leven kiezen. In AW huurt de jongere zelf een eigen huisje of studio en wordt hij in zijn alleen wonen begeleid.

Veel aandacht gaat uit naar de omgang met – en integratie in – de hele sociale context: familie, vrienden, buurt, werk… Het vinden van (nieuwe, alternatieve) sociale steunpunten is vaak bepalend voor het verloop van het zelfstandig wonen.

De begeleiding focust ook op sociale integratie, psychosociale aspecten, budgettering en perspectiefvorming. We zien op deze vlakken de meest problemen ontstaan.  Sociale vaardigheden, woonvaardigheden, zelfwerkzaamheid en zelfbepaling krijgen voorrang op andere begeleidingsaspecten. 

Jongeren kunnen vanaf 17 jaar starten en krijgen vanuit de eigen woonsituatie de mogelijkheid om zich -vooral via ervaringsgericht leren- alle aspecten van het alleen wonen eigen te maken.  


 
Warning: Undefined array key "file" in /customers/b/c/1/vzwapart.be/httpd.www/special/lastupdate.php on line 8 © 2015 vzw aPart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Webdesign Dynamic Arts (Gent, Oost-Vlaanderen)