Vrije tijd

Inclusief en duurzaam reizen

Albezonreizen staat voor inclusief en duurzaam reizen. Je trekt naar Zuid-Frankrijk samen met een tiental jongeren en enthousiaste begeleid(st)ers. Zin om mee te gaan?

Bij Albezon gaan we op reis naar een prachtige locatie in de natuur. Op het programma staan sport en spel, zelf koken, klusjes doen, moestuinieren, zwemmen, op tocht gaan ...

Wij kiezen voor een vakantie met respect voor het klimaat en de natuur: afval beperken, vleesarm en biologisch eten ...

Wij kiezen voor een inclusieve groepsreis en maken samen plezier. Enkele jongeren komen uit de integrale jeugdhulp.

We kiezen voor een gezonde levensstijl.

Albezon is een zalige en onvergetelijke ervaring!

Heb jij zin om mee te gaan?

De Albezonreizen vinden plaats in de schoolvakanties. Het is een beetje te vergelijken met een chiro- of scoutskamp, maar er zijn ook verschillen.

Met een groep van tien jongeren en jouw begeleid(st)ers trek je voor iets meer dan een week naar een oude kastanjeboerderij.

Er zijn Albezonreizen voor 13- tot 15-jarigen en voor 16- tot 21-jarigen.

Een Albezonreis is gebaseerd op drie uitgangspunten: inclusief reizen, duurzaam reizen en gezond leven.

Meer info: Home (albezon.be)

 

Inclusief

We beleven een Albezonreis bewust samen. We amuseren ons en leren elkaar kennen in Albezon. Daarom nemen we voor even afscheid van onze smartphones. Niet altijd gemakkelijk, maar het lukt je wel. Zie het als een experiment of uitdaging.

Een drietal jongeren van de groep komt uit de integrale jeugdhulp of heeft het even moeilijk in hun leven. We kiezen bewust voor een inclusieve reis omdat we vinden dat iedereen erbij hoort.

 

Duurzaam

Je wordt ondergedompeld in een schitterende natuur: verfrissende riviertjes, prachtige landschappen en mooie dorpjes.

We gaan op Albezonreis met respect voor het klimaat en de natuur. We kiezen voor vleesarm, lokaal, seizoensgebonden, fair trade en biologisch eten. Misschien is dat allemaal nieuw voor jou en niet vanzelfsprekend. Zie het als een kans om er mee kennis te maken.

 

Gezond leven

We kiezen voor een gezonde levensstijl. We drinken geen frisdranken, energiedranken en eten geen snoep. We kiezen voor fruit of biologische, fair trade koekjes. We trachten suikers zoveel mogelijk te vermijden.

De oudere deelnemers en begeleiding laten alcohol zoveel mogelijk achterwege. Rokers proberen hun rookgedrag te beperken tot enkele rookmomenten per dag.

Inschrijven of meer info?

Dit kan via de website: Home (albezon.be)

Waar kan je bij ons terecht voor Vrije tijd?

 
Prévenchères (FR)